ICA Supermarket Gnosjö

Butik
DSC01876

ICA Supermarket Gnosjö CO2

ICA Supermarket i Gnosjö har gjort stora investeringar, en total renovering och ombyggnation av hela butiken har utförts för att möta framtidens krav.

LN- Kyla har fått förtroendet att projektera samt leverera kyl&frys installationerna. Vi valde att installera ett Frigadon aggregat som försörjer byggnaden med kyl,frys,komfortkyla och värmeåtervinning.
Köldmediet som vi valt att använda är koldioxid.
Koldioxiden är återvunnen, det som skulle blivit utsläppt till atmosfären används nu till att driva butikens kyl och frysdiskar mm.
DSC1902

Kylmaskinen

För att göra den ännu effektivare installerades en geomodul som tar tillvara gratis energi genom 3st borrhål som går ner i berget.

Värmeåtervinningen genererar 65 °C tappvarmvatten och 50 °C ut till värmesystemet som fördelas ut till lokalen via nya ventilations aggregat och radiatorsystem.

AC steget förser lokalerna med komfortkyla sommartid.

Gaskylaren är placerad nära bostäder och är försedd med tysta och energisnåla EC-fläktar där maskinen släpper ut överskottsvärmen sommartid.

14449042 1083840384986956 3415042387323760133 N

Styrsystem

Temperaturer och larm övervakas dygnet runt med hjälp av webbaserade IWMAC, där våra tekniker har full tillgång.
All övervakning och reglering sker med produkter från Danfoss, vi har lång erfarenhet av deras produkter och kan ge support ifall något skulle hända.
Detta leder till att onödiga utryckningar undviks och eventuella fel kan upptäckas i tid för att undvika haverier.

DSC1917

Kyl&Frysmöbler

Alla kyl&frys rum/diskar levererades av Wica, för att hålla rätt temperatur i dessa använder vi oss av PO-optimering där regleras kylmaskinens drift via den disken som behöver mest kyla, när rätt temperatur uppnåtts sänks maskinens kapacitet till det absolut nödvändigaste med hjälp av frekvensomformare på alla kompressorer.
DSC1911 2